Waarom zou ik voedingssupplementen gebruiken?

Echt evenwichtig eten is moeilijk

Naar schatting eet slechts 2% van de mensen werkelijk evenwichtig. Er is in onze voeding een overvloed aan geraffineerde koolhydraten en verzadigde vetzuren. Daarbij krijgen we vaak te weinig vitamines, mineralen en eiwitten binnen.Een tastbaar gevolg hiervan is dat we vaker moe zijn. Ook het stijgend aantal mensen met overgewicht heeft hiermee te maken.
 

Gezond voedsel bevat minder vitamines en minderalen dan vroeger 

Al maak je bewust gezonde keuzes, het is niet zeker dat je eten de nodige voedingsstoffen bevat. De kwaliteit van voedsel vermindert door overproductie, het gebruik van kunstmest, verdelgingsmiddelen en conserveringsstoffen. In een sinaasappel zit nu bijvoorbeeld minder vitamine C dan 50 jaar terug. En dat geldt voor veel groenten en fruit.
 

Je hebt last van stress

Ontken het maar niet: ook jij hebt (soms) stress. Een goede work-life balans behouden is een uitdaging. Tel daar voldoende sporten en een sociaal leven onderhouden bij op, en je weet: het is véél. Bij fysieke en psychische stress heeft ons lichaam meer essentiële voedingsstoffen nodig om goed te functioneren.
 

Je krijgt te weinig zonlicht

In ons land is de zon in de winter niet sterk genoeg om voldoende vitamine D aan te maken. Als je een blanke huid hebt, is het zonlicht tijdens de zomer soms voldoende. Je moet dan wel voldoende buiten komen. Heb je een getinte of donkere huid, dan maak je van nature minder snel vitamine D aan. Ook een oudere huid maakt minder vitamine D aan dan een jonge huid. Niet vreemd dus dat de meesten van ons in de winter een vitamine D-tekort hebben.
 

Je gunt je lichaam de beste ondersteuning

Door de manier waarop we leven, heeft ons lichaam erg veel essentiële voedingsstoffen nodig. Die grote hoeveelheid kan je zelfs met een optimaal eetpatroon niet binnenkrijgen.

Wil je je lichaam zo goed mogelijk ondersteunen, dan is 'basissuppletie' een goed idee. Bij basissuppletie neem je Daily Boost en Mighty Night, die veelvoorkomende tekorten compenseren en extra behoeften invullen. Ook aminozuren, die in onze shakes zitten, omega 3 vetzuren (Ultra Omega 3) en antioxidanten zijn zeer belangrijk om je lichaam optimaal te laten functioneren.

Suppletie is zeker nodig als je behoort tot één van de risicogroepen voor tekorten:

  • Zwangere vrouwen
  • Topsporters
  • Jonge kinderen
  • 55-plussers
  • Mensen met veel stress
  • Rokers
  • (Langdurig) zieken
  • Bij overmatig alcoholgebruik
  • Iedereen die het grootste deel van de dag binnen zit

Graag meer info over wat onze supplementen voor jou kunnen betekenen? Geef een seintje op het nummer 0479/470481 en we geven je graag meer info!


Waarom zou ik voedingssupplementen gebruiken?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x