Het gesprek dat mijn leven veranderde.

Het gesprek dat mijn leven veranderde.

Sinds mijn tienerjaren sukkel ik al met mijn gewicht. Het jojo-effect heeft voor mij geen geheimen meer. Van te veel naar te weinig eten, maaltijdrepen, maaltijden overslaan, calorieën tellen... alles is gepasseerd. Jaren heb ik me erbij neergelegd en probeerde ik tevreden te zijn met mijn spiegelbeeld. Maar wanneer je als 27-jarige vrouw vermijdt om te gaan shoppen, hijgend de trap opgaat en angstig het fototoestel ontwijkt, weet je dat het tijd is om actie te ondernemen. Je kan dit in je hoofd weten, maar de stap effectief zetten is daarom niet evident. Ik had reeds enkele keren de site van Fiziq van voor naar achter gelezen en terug. Na enkele dagen was ik klaar voor mijn figuuranalyse. Wat ik toen nog niet wist, was dat dit gesprek mijn leven zou veranderen.

Op papier was ik een vrouw van 42 jaar... auch, confronterend! Dit was het laatste duwtje dat ik nodig had. Ik moest en zou een gezondere versie van mezelf neerzetten en beter voor mijn lichaam gaan zorgen. 
Aangezien ik reeds van alles had geprobeerd op vlak van dieet, sprak deze manier mij enorm aan. Er was een duidelijk plan van aanpakken en onderhouden en dit plan was dan ook nog eens met natuurlijke stoffen opgebouwd, ik hoorde mijn gezondere ‘ik’ al roepen in de verte. Ik zou 12 weken koolhydraatarm eten om daarna stap voor stap een gezonde levensstijl op te bouwen. Ik wist niet zeker of deze levensstijl mij zou liggen, maar ik moest en zou het proberen (spoiler alert: ik vind het een zalige levensstijl!).

De smaak van verandering.

De ochtend daarna stond de eerste shake op me te wachten. Ik proefde dat een gezondere Dorien in de maak was (en dit smaakte fantastisch!). Samen met de steun en het enthousiasme van mijn nabije omgeving, ging ik er volledig voor. 

Laten we eerlijk zijn, die eerste dagen verliepen niet altijd van een leien dakje. Mijn lichaam vond het maar niets dat ik na jaren afscheid nam van de suikers, koolhydraten en ongezonde vetten. Maar... wat zijn nu enkele dagen doorzetten als je daarna op de goede weg bent naar een verbeterde, gezondere versie van jezelf? 

Al snel had ik mijn draai gevonden. Dankzij de vele smaken van shakes en het mixen hiervan, werd het nooit saai. Ik keek steeds uit naar de consultaties. De goede, snelle resultaten en motiverende gesprekken deden me goed. 

Ik voelde me stilaan beter in mijn vel, al was ik nog niet bij mijn doel, maar gewoon om het feit dat ik mijn lichaam na al die jaren eindelijk goed aan het verzorgen was. Ik was aan het investeren in mezelf, en wat is er nu beter dan dat?
De gezonde voeding zorgde voor de fijne resultaten op de weegschaal, de supplementen (en het gewichtsverlies) zorgden voor een fijne geest. Dit alles zorgde ervoor dat het heel goed vol te houden was.

Na de afslankingsperiode (fase 1)  was ik reeds 19 kg kwijt en klaar om naar de volgende fase te gaan. Stap voor stap werd mijn nieuwe, heerlijke en gezonde levensstijl opgebouwd. In totaal ben ik 27 kg afgevallen. Samen met dit gewicht ben ik ook mijn ongezonde levensstijl, slecht zelfbeeld en onzekerheid verloren. In de plaats heb ik een sportieve en gezonde ‘ik’ ontdekt, dit was en blijft een leuke kennismaking. De nieuwe kleerkast is natuurlijk ook een leuk extraatje ☺. 

Een verbeterde versie van mezelf.

De leuze van Fiziq ‘word de beste versie van jezelf’ is hier echt wel op zijn plaats. Ik heb gewerkt aan een gezonder lichaam en de betere toestand van mijn geest kreeg ik er zomaar bij. 

Dankzij dat ene gesprek ben ik niet enkel 27 kg afgevallen, ik ga terug graag shoppen (iets te graag volgens mijn man), ik ga vlot de trappen op en speel ik geen verstoppertje meer met een camera. Ik heb ook een veel betere relatie met voeding. Ik begrijp nu hoe voeding in elkaar steekt en welke voedingsstoffen goed voor me zijn. Ik ben graag sportief bezig (pas op Usain Bolt... Dorien komt eraan ;) ) en geniet van het ontdekken van nieuwe recepten. 

De vraag die ik regelmatig krijg ‘ben je niet bang om bij te komen?’ kan ik voluit beantwoorden met ‘neen!’. Ik zit reeds enkele maanden op mijn gezond gewicht (zelfs beter dan mijn eigenlijke doel was) en ik denk niet meer na over wat ik eet. Natuurlijk eet ik over het algemeen gezond, maar deze levensstijl bevalt me zo goed dat dit vanzelf gaat. Een frietje of ijsje smaken me zo nu en dan ook, maar ik luister naar mijn lichaam en geef het de aandacht en gezonde stoffen die het nodig heeft. 

Het was zeker niet altijd even gemakkelijk en soms zat het even niet mee. Maar dankzij de motivatie van Kelly, steun van mijn omgeving en het doorzettingsvermogen van mezelf ben ik 27 kg later best trots op mezelf. 

Om te eindigen met een enorm cliché... als ik het kan, kan jij het ook!
Succes en geniet van de verbeterde versie van jezelf ;)  

Je hebt niets te verliezen, enkel overtollige kilo's...

We delen hier graag het verhaal van Mieke. Toen ze voor de eerste maal bij ons op consultatie kwam zat er een mama voor me die wel helemaal leeggezogen leek. Haar zelfvertrouwen was ver te zoeken. Lees hieronder de getuigenis van Mieke

Het is precies één jaar geleden

In deze blog lees je de getuigenis van Rina. Hoe die ene beslissing je leven kan veranderen. Het is cliché maar gezondheid blijft het allerbelangrijkste in een mensenleven. En dat is nu net wat Rina afgelopen jaar op nummer 1 heeft gezet; werken aan haar gezondheid.

Herfstdip? Deze vitamines heb je nodig!

De Herfst is officieel in het land en dat zorgt voor meer zieke mensen en de typische mentale dipjes. Gelukkig zijn er wel dingen die je kan doen om je weerstand te vergroten en je lichaam en geest sterker te maken zodat het beter bestand is tegen pijntjes, kwaaltjes en energiedipjes. Een gezonde levensstijl met voldoende rust en een gezond dieet in combinatie met de juiste vitamines en mineralen zijn de sleutel tot een sterk lichaam.

Balletjes van RainPharma shakes

Wil je graag eens een afwisseling met je shake? Probeer dit gezonde tussendoortje een uit!

Waarom zou ik voedingssupplementen gebruiken?

Voedingssupplementen, zijn die echt nodig als ik gezond en gevarieerd eet? Gezond eten is inderdaad de basis, die je nooit kan evenaren met supplementen. Toch blijft het moeilijk om alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen. Ons lichaam heeft door onze veeleisende levensstijl vaak wat extra ondersteuning nodig. Benieuwd waarom jij ook baat kan hebben bij het nemen van één of meerdere voedingssupplementen? We sommen het even voor je op.

Ben jij verslaafd aan suiker?

Of het nu taart, chocolade, koekjes, snoepjes of frisdrank is, onze wereld is gevuld met deze enorm bevredigende lekkernijen. Gesuikerd voedsel eten zit ingebakken in onze levensstijl en routines. Met een schepje suiker smaakt je koffie lekkerder en het dessert is eigenlijk het beste deel van het diner. Als je ooit hebt geprobeerd om suiker te minderen, dan realiseerde je je waarschijnlijk hoe ontzettend moeilijk dat is. Voor sommige mensen lijkt het simpelweg onmogelijk. Dit leidt tot de vraag: kan je verslaafd zijn aan suiker?

Wat eten we nu best?

Gezond eten...wat is dat nu eigenlijk? Er zijn ons de laatste jaren langs alle kanten heel wat adviezen opgelegd. Zoals de fameuze voedingsdriehoek met vooral veel granen of de bekende slogan: "Melk is goed voor iedereen". Spijtig genoeg waren ze niet allemaal even correct. Net als ze vroeger dachten dat het eten van vetten tot hart- en vaatziekten zouden leiden... Tja niet alle vetten hoor...

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x