Herfstdip? Deze vitamines heb je nodig!

De herfst is officieel in het land en dat zorgt voor meer zieke mensen en de typische mentale dipjes. Gelukkig zijn er wel dingen die je kan doen om je weerstand te vergroten en je lichaam en geest sterker te maken zodat het beter bestand is tegen pijntjes, kwaaltjes en energiedipjes. Een gezonde levensstijl met voldoende rust en een gezond dieet in combinatie met de juiste vitamines en mineralen zijn de sleutel tot een sterk lichaam.

Deze vitamines en mineralen zijn belangrijk in de herfst en winter:

Vitamine C is een belangrijke vitamine als het gaat om de weerstand. Verder zorgt het voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten en een goed functionerend zenuwstelsel. Het speelt een rol bij de energiehuishouding. Vitamine C beschermt je tegen griep en verkoudheid.

Vitamine D is nodig om je spieren en botten gezond te houden. En verder speelt vitamine D ook een belangrijke rol bij je immuunsysteem, dus om je weerstand op peil te houden.

De zon is de grootste leverancier van vitamine D. Ons lichaam heeft het ultraviolette licht (UV-B) op de huid nodig om vitamine D aan te maken. Helaas is de zon tijdens de herfst en winter niet sterk genoeg om voor voldoende vitamine D te zorgen.

Het is lastig om die vitamine D uit voeding binnen te krijgen. Kleine hoeveelheden kan je binnenkrijgen door bijvoorbeeld vette vis en eieren. Maar dan moet je er wel heel veel van consumeren. Een vitamine-D supplement is daarom de beste oplossing.

B-vitamines zijn een groep van 8 verschillende vitamines. Deze vitamines zijn belangrijk in de strijd tegen infecties en voor een sterk immuunsysteem. B-vitamines en met name vitamine B12, spelen ook een rol bij de energiehuishouding en bij het tegengaan van stress. Maar deze B-vitamines zijn ook belangrijk om je huid, haar en nagels gezond te houden. Daily Boost en vooral Mood bevatten deze belangrijke B vitamines. De combinatie Daily Boost en Mighty Night is al een goede start om je basis vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Omega 3 versterkt ons immuunsysteem. Door de inname van omega 3 produceren we meer B lymfocyten, dit zijn de witte bloedcellen die in ons bloed aanwezig zijn en die antilichamen produceren. Met andere woorden bevordert het innemen van omega-3 de strijd tegen de typische winterse infecties.

In de winter hebben wij allemaal tendens, vooral rond de feesten, om wat kilo’s aan te komen. Omega 3 kan je helpen tegen gewichtstoename. Hoe komt het dat de omega 3, die ten slotte vetzuren zijn, ons kunnen helpen bij gewichtsverlies in de winter? Het is heel eenvoudig: omdat zij onze vetcellen verbranden en dus meehelpen om hun aantal te verminderen in ons lichaam.

De seizoensgebonden depressie is een probleem waarmee velen onder ons te kampen hebben. Kenmerkend is het tekort aan energie en het moreel op een laag pitje, heel waarschijnlijk te wijten aan het gebrek aan licht in de herfst en winter. Omega 3 helpt tegen depressie. Hoe? Door op de hersenen in te werken en de stress te verminderen. Omega 3 werkt ook preventief: dus bij regelmatig gebruik vermindert de kans op een depressie. Combineer het dan ook nog eens met Omega Zen en je hebt een dubbele werking door de saffraan die ook anti-depressief werkt.

Magnesium en Kalium zorgen voor het ontzuren, ontwateren, ontlasten en ontspannen van het lichaam. Je vindt deze combinatie in Water Relax. Dit supplement is een natuurlijk wondermiddeltje voor iedereen met een moeilijke stoelgang.
Water Relax zorgt voor een ontspannen lichaam en helpt bij stijve en stramme spieren. Voor een geestelijke ontspanning: combineren met Omega Zen. Water Relax bevordert de vochthuishouding in het lichaam en herstelt de vochtbalans. Water Relax helpt het zuur-base evenwicht in het lichaam te herstellen. Zo kan je lichaam ontgiften.

Meer weten? Geef ons een seintje en we helpen je graag verder!Je hebt niets te verliezen, enkel overtollige kilo's...

We delen hier graag het verhaal van Mieke. Toen ze voor de eerste maal bij ons op consultatie kwam zat er een mama voor me die wel helemaal leeggezogen leek. Haar zelfvertrouwen was ver te zoeken. Lees hieronder de getuigenis van Mieke

Het is precies één jaar geleden

In deze blog lees je de getuigenis van Rina. Hoe die ene beslissing je leven kan veranderen. Het is cliché maar gezondheid blijft het allerbelangrijkste in een mensenleven. En dat is nu net wat Rina afgelopen jaar op nummer 1 heeft gezet; werken aan haar gezondheid.

Balletjes van RainPharma shakes

Wil je graag eens een afwisseling met je shake? Probeer dit gezonde tussendoortje een uit!

Waarom zou ik voedingssupplementen gebruiken?

Voedingssupplementen, zijn die echt nodig als ik gezond en gevarieerd eet? Gezond eten is inderdaad de basis, die je nooit kan evenaren met supplementen. Toch blijft het moeilijk om alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen. Ons lichaam heeft door onze veeleisende levensstijl vaak wat extra ondersteuning nodig. Benieuwd waarom jij ook baat kan hebben bij het nemen van één of meerdere voedingssupplementen? We sommen het even voor je op.

Ben jij verslaafd aan suiker?

Of het nu taart, chocolade, koekjes, snoepjes of frisdrank is, onze wereld is gevuld met deze enorm bevredigende lekkernijen. Gesuikerd voedsel eten zit ingebakken in onze levensstijl en routines. Met een schepje suiker smaakt je koffie lekkerder en het dessert is eigenlijk het beste deel van het diner. Als je ooit hebt geprobeerd om suiker te minderen, dan realiseerde je je waarschijnlijk hoe ontzettend moeilijk dat is. Voor sommige mensen lijkt het simpelweg onmogelijk. Dit leidt tot de vraag: kan je verslaafd zijn aan suiker?

Wat eten we nu best?

Gezond eten...wat is dat nu eigenlijk? Er zijn ons de laatste jaren langs alle kanten heel wat adviezen opgelegd. Zoals de fameuze voedingsdriehoek met vooral veel granen of de bekende slogan: "Melk is goed voor iedereen". Spijtig genoeg waren ze niet allemaal even correct. Net als ze vroeger dachten dat het eten van vetten tot hart- en vaatziekten zouden leiden... Tja niet alle vetten hoor...

Het gesprek dat mijn leven veranderde.

Het doet altijd deugd om een leuke getuigenis te ontvangen. En deze is te mooi om niet te delen. Een jonge, enthousiaste dame die op zoek ging naar een even enthousiast lichaam. En ja hoor, ze heeft het gevonden.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x