Overslaan naar inhoud

Kip met romige bloemkoolpuree & groene groenten

Koolhydraatarm | Eiwitrijk | Comfort food met een gezonde twist
Ingrediënten (voor 2 personen):

Voor de kip:

  • 2 biologische kipfilets
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout & zwarte peper naar smaak

Voor de bloemkoolpuree:

  • 1 kleine bloemkool (ca. 500 g), in roosjes
  • 1 el roomkaas (of plantaardig alternatief)
  • 1 el olijfolie of boter
  • Nootmuskaat, peper en zout

Voor erbij:

  • 100 g groene boontjes
  • Handje spinazie
  • 1 el pompoenpitten (optioneel, voor crunch)
Bereiding:
  1. Kook de bloemkool in lichtgezouten water tot ze zacht is (ca. 10-12 min). Giet af en laat even uitdampen.
  2. Mix de bloemkool met roomkaas, olijfolie/boter, nootmuskaat, peper en zout tot een gladde puree. Houd warm.
  3. Kruid de kipfilets met look, paprikapoeder, peper en zout. Bak ze goudbruin in olijfolie, ca. 6 min per kant (afhankelijk van dikte).
  4. Stoom of wok de groenten kort beetgaar. Kruid lichtjes bij met peper en eventueel wat citroensap.
  5. Serveer: schep de romige puree op het bord, leg de kip er bovenop en werk af met de groene groenten. Strooi optioneel wat geroosterde pompoenpitten voor crunch.

Voedingsvoordeel: dit gerecht zit boordevol eiwitten, vezels en gezonde vetten – ideaal voor wie koolhydraten wil beperken maar toch verzadigd en energiek wil blijven....