Ingrediënten (voor 2 personen):
Voor de kip:
- 2 biologische kipfilets
- 1 el olijfolie
- 1 teentje look, fijngehakt
- 1 tl paprikapoeder
- Zout & zwarte peper naar smaak
Voor de bloemkoolpuree:
- 1 kleine bloemkool (ca. 500 g), in roosjes
- 1 el roomkaas (of plantaardig alternatief)
- 1 el olijfolie of boter
- Nootmuskaat, peper en zout
Voor erbij:
- 100 g groene boontjes
- Handje spinazie
- 1 el pompoenpitten (optioneel, voor crunch)
Bereiding:
- Kook de bloemkool in lichtgezouten water tot ze zacht is (ca. 10-12 min). Giet af en laat even uitdampen.
- Mix de bloemkool met roomkaas, olijfolie/boter, nootmuskaat, peper en zout tot een gladde puree. Houd warm.
- Kruid de kipfilets met look, paprikapoeder, peper en zout. Bak ze goudbruin in olijfolie, ca. 6 min per kant (afhankelijk van dikte).
- Stoom of wok de groenten kort beetgaar. Kruid lichtjes bij met peper en eventueel wat citroensap.
- Serveer: schep de romige puree op het bord, leg de kip er bovenop en werk af met de groene groenten. Strooi optioneel wat geroosterde pompoenpitten voor crunch.
Voedingsvoordeel: dit gerecht zit boordevol eiwitten, vezels en gezonde vetten – ideaal voor wie koolhydraten wil beperken maar toch verzadigd en energiek wil blijven....